Roladki z cukinii

 

Druk

Roladki z cukinii

Szybka przekąska – niezastąpiona w imprezowym menu.
Course Side Dish
kuchnia Mediterranean

składniki

  • 2 młode cukinie
  • 1 słoiczek suszonych pomidorów w oliwie
  • 200 g mozzarelli lub koziego sera
  • oliwa

przepis

  • Umytą cukinię pokroić wzdłuż na cienkie plasterki (najlepiej na tzw. mandolinie). Pędzelkiem nasmarować oliwą każdy plasterek z obu stron. Grillować na rozgrzanej patelni.
    Mozzarellę/ ser kozi pokroić w paski o szerokości ok. 1 cm, podobnie pokroić pomidory. Na każdy plasterek cukinii nałożyć po dwa kawałki mozzarelli/sera koziego i pomidora. Zwinąć w roladkę. Układać w pozycji pionowej na niedużym półmisku, można udekorować listkami bazylii i lekko skropić oliwą.